Over ons

De Ouder-Kind-Hike is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Alphen tijdens de HIT Alphen en is ontstaan uit het idee dat het wel eens heel leuk zou kunnen zijn om Scouts uit de Welpen leeftijd (7 t/m 12 jaar) met een ouder te laten hiken. (Welpen heette vroeger Dolfijnen, Welpen, Esta’s of Kabouters)

Dat de Ouder-Kind Hike een gouden greep was bleek wel uit de overweldigende belangstelling voor dit HIT onderdeel.
In 2009 was de Ouder-Kind hike in Alphen nadat de inschrijving was gestart binnen 2 weken VOL!.

In 2008 en 2009 heeft het vorige Stafteam samen met hun jongste kinderen mee gedaan aan de Ouder-Kind Hike in Alphen. Daar hebben ze ervaren hoe leuk het is en welke ongekende populariteit dit HIT onderdeel kent. Het was alleen jammer dat er maar 25 koppels konden inschrijven. Bovendien was Alphen heel mooi maar ook ver weg. In Alphen is het idee ontstaan om op een andere HIT locatie ook een Ouder-Kind Hike te organiseren.

In 2010 is het dan zo ver. Tegelijk met het 5-jarig jubileum van de Ouder-Kind Hike Alphen is ook in Dwingeloo de Ouder-Kind Hike georganiseerd en met succes. Binnen 4 weken was de inschrijving vol en kijken 25 koppels terug op een zeer geslaagde HIT.

In 2013 organiseren we voor de 4e keer de Ouder-Kind Hike in Dwingeloo. Het stafteam is toen uitgebreid met leden van de Aurora-stam. Naar 4 super leuke jaren gedraaid te hebben was het tijd om het stokje over te geven aan de Aurora-stam.

Het Stafteam van 2013.
Inmiddels draaien de leden van de Aurora-stam alweer 8 jaar de OKHD en dat doen we nog steeds met HEEL VEEL plezier!
We hebben het wiel meerdere keren opnieuw proberen uit te vinden maar kunnen inmiddels zeggen dat we een leuke, nieuwe, frisse draai hebben kunnen geven aan ‘t (wat wij in ieder geval vinden) Leukste HIT onderdeel!!!!

Tot in Dwingeloo.
Het Huidige OKHD-team