Welkom

oie_transparent
Welkom bij Stampertje!

Stampertje is de nieuwsblog die alles verteld en bijhoud van wat zich allemaal afspeelt binnen de Ouder Kind Hike.

Ouder Kind Hike NOW and UPCOMIN

Advertenties

OPROEPJE VANUIT: HET OUDER KIND HIKE TEAM

OKHD klein

We zijn opzoek naar versterking!!!!

Het organisatie team van de Ouder Kind Hike- HIT Dwingeloo is ook dit jaar nog opzoek naar versterking van het team op gebied van logistiek, media en programma/postbemanning!!!!

Lijkt het je leuk om samen met een super enthousiast team tijdens PASEN (19 April tm 22 April 2019) de Ouder Kind Hike- HIT Dwingeloo deelnemers te verwelkomen in het betoverde bos en een onvergetelijk Sprookjeskamp neer te zetten voor Bevers/Welpen (6 tm 10 jaar) samen met hun pappa’s of mamma’s.

Dan zoeken we JOU!

Voor nog meer informatie over de Ouder Kind Hike- HIT Dwingeloo bekijk dan onze Facebook pagina

of stuur een mailtje naar:
ouderkindhike@hitdwingeloo.scouting.nl

 

Een start is gemaakt voor de OKHD 2019

Afgelopen zondag is het stafteam bij elkaar gekomen om het OKHD van 2018 officieel af te sluiten en een start te maken met de OKHD van 2019.

Om vast een tipje van de sluier op te lichten voor 2019 🙂
Volgend jaar zal de OKHD jullie verwelkomen in het betoverd bos, en wie weet komen we Roodkapje of Sjaak en zijn bonenstaak wel tegen.

Meer nieuwtjes rondom de OKHD van 2019 vindt je naast onze website ook op onze facebook pagina

wallpaper fb juli

OUDER KIND HIKE HIT-DWINGELOO 2018

22008391_1914946508531889_8355949511747155416_n
Wat een mooi kamp hebben we gehad…..

Het begon allemaal met een uitnodiging aan de kinderen voor een nieuw schooljaar aan Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus- Pocus.
Een school voor Heksen en Tovenaars.
Op deze school kun je verschillende toverlessen volgen die er voor zorgde dat elke leerling aan het einde van het schooljaar zijn diploma heks of tovenaar in ontvangt kon nemen.
Fb afbeelding toelating zweinstein
Zaterdag bij aankomst op het HIT terrein in Dwingeloo werd iedereen verwacht, voorzien van treinticket, op perron 9 Âľ
Op de parkeerplaats aangekomen stond al een deel van de staf te wachten en konden de deelnemers zich, nadat ze door de muur heen waren gegaan om aan te komen hij het treinloket, zichzelf aanmelden en kregen ze het eerste deel van de informatie om op Zweinstein zelf te komen mee.

Onderweg naar Zweinstein kwamen de deelnemers twee posten tegen, bij de eerste vond de sorteerceremonie plaats en bij de andere post konden ze in de des betreffende afdelingskleuren hun toverhoed, staf en cape maken.
b73c6b99-ed00-473d-979f-19b7874da28a
Na een pittig tocht kwamen de deelnemers eindelijk aan op Zweinstein en was het tijd om je koppel aan te melden, tenten opzetten, opening van de OKHD en natuurlijk eten koken. Op het menu stond voor deze avond Chili Cor Cane.
Gezien de tocht al een tijd in beslag nam was het na het eten al vrij snel donker… Een mooi moment voor het kennismakingsspel en om lekker warm te worden bij het kampvuur.

Zondagochtend stond de tocht naar Zweinveld op de planning maar dit kon natuurlijk niet zonder een aantal lessen.

Nadat de kinderen wakker gemaakt waren door de “Paashaas” want het was tenslotte Pasen, begon al meteen de betoveringen les van Professor Banning, het was de bedoeling dat de kinderen bewogen door de zwaai van de toverstok van de professor.
Na de les waren de kinderen lekker warm gesprongen en konden de deelnemers ontbijten aan hun afdelingstafels

Toen het ontbijt er eenmaal inzat vertrokken de deelnemers door Zweinveld.
De tocht bestond uit 2 delen waardoor de ene helft van de deelnemers links om ging en de andere rechtsom.
Onderweg waren de lessen van professor Sneep, waar de kinderen de les Toverdranken konden volgen en zelf slijm konden maken en de lessen van Madam Hooch waarin men naast het maken van de bezem ook werkelijk vlieg les kregen.
Aangekomen bij Zweinvelds beste restaurant, de drie bezemstelen, was het tijd voor een heerlijke lunch.
Nadat de deelnemers hun buikjes weer rond hadden gegeten aan de soep en knakworsten was het tijd om de tocht te vervolgen.

 


Terug op Zweinstein was het voor de ouders even een rustmomentje terwijl de kinderen deelnamen aan het Levend Harry Potter Ganzenbord en hierbij verschillende docenten van Zweinstein met elk hun eigen les tegen kwamen.

Na het Levend Harry Potter Ganzenbord was het tijd om te koken, vanavond stond er macaroni op het menu.
Nadat iedereen heerlijk had gegeten en de afwas was gedaan stormde Professor Perkamentus naar buiten met de mededeling dat er een Trol op het terrein van Zweinstein rond liep.
Iedereen wilde natuurlijk helpen.
Door langs verschillende docenten te gaan ontvingen de kinderen verschillende ingrediënten die ze moesten bewaren om later een krachtige spreuk uit te spreken.
Toen alle ingrediënten gevonden waren was het helaas nog niet donker genoeg en moesten we even wachten, in de tussentijd had de keuken de warme chocolademelk en marshmallows al klaar staan voor bij het kampvuur.
Eenmaal donker was het tijd om alles op het vuur te gooien waardoor het vuur in allerlei kleuren veranderde en met een spreuk van Professor Perkamentus was de Trol verdwenen.
c002b644-5b54-4e8f-ba47-38f3f0966c3c

Maandagochtend was weer erg vroeg opstaan, want vandaag stond de tocht terug naar het Centrale Hit terrein Dwingeloo op het programma.

Nadat de wekdienst was langsgekomen konden de deelnemers weer ontbijten aan de afdelingstafels en werden de kamp terreintjes afgebroken en bagage verzameld.
In de tussentijd dat de ouders hun terreintjes opruimde was er voor de kinderen nog een Zwerkbal toernooi tussen de verschillende afdelingen.
43fe5bad-5457-4e4b-9ed0-c78eb005a110
Nadat het spel afgelopen was, de terreintjes gecontroleerd waren kon de kaart met de lunchpost en bezienswaardigheden van de omgeving opgehaald worden bij de staf en kon men vertrekken.

Dit keer stond de lunchpost gepland bij de Schaapskooi.
Hier konden de kinderen naast een heerlijke lunch ook genieten van de omgeving en natuurlijk de Schaapjes.
Nadat iedereen weer op adem was gekomen kreeg men de laatste deel van de route naar de laatste post de SUPER COOLE GALABAAN.

 

In de tussentijd was het in Beilen drukke boel..

Alles moest weer schoongemaakt, ingepakt en opgeruimd worden en dat allemaal voordat de deelnemers weer aankwamen in Dwingeloo…
Dat was nog wel even rennen en vliegen maar gelukkig hebben we het zoals altijd weer gered.

In Dwingeloo aangekomen besloten we gezien de moeheid van de kinderen om eerder af te sluiten en de kinderen hun insignes en certificatie uit te delen.

Na de OKHD sluiting was er vanuit de Centrale Keuken nog een heerlijke HOT-DOG voor op de terug weg, werd de bagage opgehaald en zat het OKHD van 2018 er weer op.

We hebben een fantastisch weekend gehad en hopen dat het volgend jaar weer net zo`n kamp wordt.

Geschreven door Angela Schneider.

Eindelijk staan alle foto’s online

De OKHD 2018 is helaas al weer 4 weken voorbij en wij kijken er als Staf met veel plezier op terug…
We willen iedereen nogmaals bedanken voor een geweldig leuk kamp

Inmiddels heb ik alle foto’s van de staf en een aantal ouders bij elkaar gezet en er een foto album van gemaakt.

Mocht er nog ouders zijn die foto’s hebben gemaakt en nog niet hebben doorgestuurd, zouden jullie dat als nog willen doen….

Waar de foto’s die we nog missen te uploaden zijn??
Graag in het album OKHD 2018 hier op Facebook

De link van het foto album is
https://photos.app.goo.gl/oXx9fWs9eERmYEdj1

Misschien tot volgend jaar!
Namens het Hele OKHD-Team BEDANKT!!!!

Groetjes Angela

Eerste deel foto’s

De OKHD 2018 is al weer bijna een week geleden en we hopen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad, wij in ieder geval wel!!!!!!!!!!!!!
Tijdens het weekend hebben we allemaal foto’s gemaakt met ons mobieltje en momenteel zijn we nog druk bezig met alles bij elkaar te krijgen maar hebben alvast een aantal op Facebook gezet.
We willen alle ouders dan ook vragen om foto’s die gemaakt zijn en gedeeld mogen worden naar ons door te mailen zodat we alle foto’s in een groot album kunnen verzamelen.

Binnenkort staat het volledige foto album online